Do, Learn, Startup!

 

In just 72 hours, you will experience the highs, lows, fun, and pressure that make up life at a startup. As you learn how to create a real company, you'll meet the very best mentors and trainers who are ready to help you get started. Your life's biggest opportunity is here to help you — book your tickets today!

The hardest part of starting up is starting out.
 At our workshop, you'll be immersed in the ideal environment for startup magic to happen.

 

Surrounded by smart, passionate people and with the best tools and approaches at your disposal, you’ll take giant leaps toward creating a business, becoming a founder, and connecting with the right people and resources.

Connecting

 

Connect with people driven to build something new. Rich and diverse talent is a Startup Weekend staple.

Are you ready to meet your next CoFounder?

Doing

 

With a tight schedule of 72 hours, you have to create MVP, develop and a launch a real startup. Interesting enough?

Learning

 

Learn what it really takes to start a company.

The best of the best speaker, with years of experience will be teaching you their whole life in crash course of 3 days.

Starting

 

It’s that simple. The workshop is designed to get you going, FAST.

Your local Organizers will set up the ideal environment for you to be successful and learn as much as possible in just 72 hours.

 

Day 1 (29th Sept)

6 hours 15 mins

Schedule

Methodology

Parallel session

10 am - 10.30 am

30 mins

Think of an idea and team formation.

Activity 1

One on One Mentoring Session

10 am - 11 am

1 hour

Idea Generation, Idea Validation and Idea Protection

  • Idea
  • Business Idea
  • Business Plan
  • Business Model
Presentation

One on One Mentoring Session

11 am - 12 noon

1 hour

Business Idea Generation (paste your idea and voting)

Activity 2

One on One Mentoring Session

12 - 12.30 pm

30 mins

Team & Execution, Hiring and Culture

Presentation

One on One Mentoring Session

12.30 pm - 1.30pm

1 hour

Activity 3

Activity 3

 
1.30 - 2.00 pm

  Lunch Break

   
2.00 - 2.45 pm

45 mins

Idea to IPO (Lifecycle of a startup)

  • Raising Money
  • Angel and VC
  • Balance Sheet
  • Equity distribution
Story

One on One Mentoring Session

2.45 - 3.45 pm

1 hour

Bootstrapping

  • Funding and Finance
  • Legal and Accounting Basics for Startups
Presentation

One on One Mentoring Session

3.45- 4.00 pm

  Coffee Break

   
4.00 - 5.00 pm

1 hour

Branding

  • Naming a startup,
  • Buying domain , hosting
  • Homework Installing wordpress
Activity 4

Introduction to

Photoshop and Illustrator

Day 2 (30 Sept)

6 hours 15 mins

Schedule

Methodology

Parallel session

10 am - 11 am

1 hour

Market research and Direct and Indirect Competition

Presentation

WordPress Installation and Theme selection

11 am - 12 noon

1 hour

Business Plan & Business Model

Presentation

Logo and Business Cards

12 - 1.30 pm

1.5 hour

Bplan and Pitch

Activity 5

Content for Website

1.30 - 2.00 pm

  Lunch

   
2.00 - 3.00 pm

1 hour

BMC, LMC and Buyers Persona

Presentation

Launching Website

3.00- 4.00 pm

1 hour

Marketing for Startups

  • 26 types of Marketing
Presentation

Brochure Designing

4.00- 4.15 pm

  Coffee Break

   
4.15 - 5.00 pm

45 mins

Photo Ceremony and Website Launch

Activity 6

Website Plugins

Day 3 (1st Oct)

6 hours 15 mins

Schedule

Methodology

Parallel session

10 am - 11 am

1 hour

Sales

  • Sales
  • Getting first 100 customers
Presentation

One on One Mentoring Session

11 am - 12 noon

1 hour

Mock Sales and Forecasts

Activity 7

One on One Mentoring Session

12 - 1.30 pm

1.5 hour

Sales

  • B2B sales
  • Sales Management and forecasting
  • Networking & Events
Presentation

One on One Mentoring Session

1.30 - 2.00 pm

  Lunch

   
2.00 - 3.00 pm

1 hour

Go to market strategies

Activity 8

One on One Mentoring Session

3.00- 4.00 pm

1 hour

Advertisement and PR

Presentation

One on One Mentoring Session

4.00- 4.15 pm

  Coffee Break

   
4.15 - 5.00 pm

45 mins

Press Conference

   

The Speakers

The best mentors will be coming in the event to coach you through the hard problems.

 

Baldev Singh Rawat:

Author, Educator & Entrepreneur

Founder of Resume It Up
IIM - B (MDP Strategy Consulting)

Rucha Kale:

International Trainer,

COO Nobre Clothing Inc
Founder Global Clothing Inc

Vaibhav Kaushik:

Entrepreneur

Founder of Authorpreneur

Founder of Copykart

Next Workshop at:

Malwa Institute of Technology, Indore. 29, 30 September & 1 October

Investment - Rs 3000

Rs 999 for coupon code holders.

Corporate Office


Resume It Up
Pulverweg 24,
Duisburg 47051,
NRW Germany.
✆ +49 (0) 17641618241

Head Office


Resume It Up
Shubhash Nagar,
Near IT Park,
Nagpur, India.
✆ 08888-5717-98